Banaby.ro   »   Termeni și condiții

Termeni și condiții

I.DISPOZITII DE BAZA

Urmatorii termeni si conditii intervin in relatia vanzatorului, care este compania Babynabytek s.r.o cu sediul in Bukovec 259, 739 85 Bukovec, ID companie nr.: 294 41 102, platitor TVA reg. rr. CZ29441102, inregistrat la Registrul comertului cu dosar nr. C 53377 de pe langa Tribunalul Regional de la Ostrava, si cumparator (client)

 

Toate relatiile contractuale sunt in concordanta cu legea juridica a Republicii Cehe. In cazul in care un consumator este parte contractanta, acestea respecta relatiile care nu sunt acoperite de Legea privind conditiile de afaceri Legea nr. 89/2012 Coll., Codul civil si Legea nr. 634/1992 Coll. pentru a protetiaa consumatorul. In cazul in care un consumator nu este parte contractanta, acesta respecta relatiile care nu sunt acoperite de Legea privind conditiile de afaceri nr. 89/2012 Coll., Codul civil.

II. DEFINIREA TERMENILOR

Vanzator este compania Babynabytek s.r.o cu sediul in Bukovec 259, 739 85 Bukovec, ID companie nr.: 294 41 102, platitor TVA reg. rr. CZ29441102, inregistrat la Registrul comertului cu dosar nr. C 53377 de pe langa Tribunalul Regional de la Ostrava, unde Babynabytek s.r.o.este partea, care in timp ce indeplineste actele contractuale in ceea ce priveste activitatea sa comerciala. Este un antreprenor care, direct sau prin intermediul altui antreprenori, furnizeaza produse cumparatorului sau ii furnizeaza servicii.

Consumatorul magazinului nostru online disponibil la adresa www.banaby.ro este considerat cumparator. Avand in vedere legislatia in vigoare, cumparatorul este termenul ce se distinge in cel care este consumator si un cumparator care nu este consumator.

 

Cumparatorul consumator sau doar consumatorul este orice subiect sau cineva care, din afara antreprenoriatului sau din practica profesiei lor,iîncheie un contract cu un antreprenor sau face o intelegere cu el in orice alt mod.

Un cumparator care nu este consumator este un antreprenor. In calitate de antreprenor conteaza fiecare subiect, care intra in contractele bazate pe propria afacere, de fabricatie sau pe o activitate similara sau in practica a profesiei sale, eventual subiectul care actioneaza pe numele unui antreprenor.

 

Un produs este orice obiect sau serviciu oferit de magazinul nostru online disponibil la adresa www.banaby.ro catre cumparator.

 

III. ACORD

Achizitorul care este consumator, prin inscrierea in contract (face o oferta), plaseaza produse pe pagina web www.bababy.ro, contractul de cumparare este creat prin trimiterea unei comenzi de catre cumparator - consumator i primirea comenzii de catre vanzator. Vanzatorul confirma imediat primirea unei comezi prin trimiterea unui e-mail informativ catre cumparator pe un e-mail dat de acesta, si cu toate acestea, nu are nicio influenta asupra crearii contractului. Contractul creat, inclusiv pre ul convenit, poate fi modificat sau incetat doar prin acordul ambelor par i sau pe baza unor temeiuri legale.

Inainte de a trimite o comanda catre vanzator, cumparatorul are posibilitatea de a modifica si verifica datele care au fost completate de catre el i cu posibilitatea de a constata si corecta gre elile facute la completarea formularului de comanda. Comanda este trimisa de către cumparator la vanzator se face dand un clic pe butonul "trimite comanda".

cazul in care cumparatorul nu este consumator, propunerea de incheiere a unui contract este ordinea produselor de catre vanzator, iar contractul de afaceri este creat in momentul confirmarii propunerii de catre cumparator catre vanzator prin posta electronica. In cazul in care cumparatorul, care nu este un consumator, atunci cand efectueaza sii comanda, introduce e-mail incorect, vanzatorul il contacteaza prin telefon si prin aceasta vanzatorul confirma primirea propunerii sale. Contractul devine valabil in momentul acestei notificari.

 

Prin incheierea unui contract, cumparatorul confirma ca a citit acesti termeni si condisii, inclusiv politica de returnare, si este de acord cu acestea. Cumparatorului i se face referire la acesti Termeni si conditii si la politica de returnare inainte de a face o comanda si are suficient timp pentru a se ocupa de acestea.

 

Termenul pentru stabilirea unei reclamatii privind garantia este intrerupt in cazul in care vanzatorul nu a primit toate detaliile necesare pentru stabilirea unei reclamatii privind garantia (piese de produs, alte formulare etc.). Vanzatorul este obligat sa solicite detalii de la cumparator in cel mai scurt timp posibil. Pana la aceasta data, termenul este intrerupt pana la primirea detaliilor necesare de la cumparator.

 

Vanzatorul are dreptul sa anuleze o comanda sau o parte din ea inainte de a incheia contractul in baza unui acord cu cumparatorul in acele cazuri particulare: Produsul nu mai este vandut sau furnizorul a modificat pretul cu o marja semnificativa. In cazul in care achizitorul a platit pretul sau o parte din pretul final, aceeasi suma va fi transferata in contul sau adresa bancara, iar contractul nu va fi încheiat.

Cumparatorul declara ca toate datele mentionate in comanda sunt corecte, veridice, complete si in momentul trimiterii unei comenzi sunt valide.

La cadourile, care sunt oferite in intregime gratuit, nu se pot aplica drepturile consumatorului. Aceste produse sunt incluse in contractul de cadouri si sunt legate de legislatia Republicii Cehe.

Nuantele de culoare si formele pot fi diferentiate fata de realitate (din motive tehnice, setari de monitorizare, iluminare, unghi de fotografiere etc.). Fotografia serveste, pentru ilustratie, decorarea nu face parte din produs decat daca exista un text care sa spuna altfel.

 

IV. Preturile si metode de plata

Pret ul produsului si eventualele costuri legate de livrarea comenzilor conform contractului de vanzare pot fi platite vanzatorului prin urmatoarele modalitati:

 

 •  Plata in numerar in fiecare loca ie subsidiara a activitatii
 • Transfer bancar in contul vanzatorului: Komercní banka, corp, numarul contului: 107-9637010207 / 0100 (IBAN: CZ97 0100 0001 0796 3701 0207 SWIFT: KOMBCZPPXXX) in valuta coroane cehesti (in continuare "cont bancar vanzator") .
 •  Transfer bancar in contul vanzatorului: Tatra banka: numarul contului 2929875606/1100 (IBAN: SK11 1100 0000 0029 2987 5606 SWIFT: TATRSKBX) in moneda EUR (denumita in continuare "cont bancar vanzător"),
 •  Plata prin card Visa, Visa Electron, V-Pay, MasterCard, Maestro, MasterCard Electronic in locatiile subsidiare si pe site-ul www.banaby.cz/pl/sk/hu/ro/eu.

Vanzatorul nu solicita nicio plata in avans. Prin aceasta, nu exista nici o incalcare cu privire la prevederea Termenilor si Conditiilor, in legatura cu obligatia platii preturilor de cumparare in avans. in cazul platii in numerar sau in numerar la livrare, pre ul de cumpărare este valabil in momentul primirii comenzii. in cazul platii prin transfer bancar (plata in avans - factura proforma) se plate te pretul de achizitie pana in a saptea zi de la data incheierii contractului. Factura se plate te in ziua men ionata pe factura.

 

In cazul direct debit, cumparatorul este obligat sa plateasca pretul de cumparare impreuna cu mentionarea simbolului variabil al platii (numarul comenzii). In cazul debitului direct, obligatia de plata a pretului de cumparare este indeplinita in momentul primirii sumei din contul bancar al vanzatorului. Vanzatorul are dreptul sa solicite plata întregului pret de cumparare inainte de expedierea comenzii catre cumparator. Dispozitia § 2119 alin. 1 actul nr. 89/2012 Coll. Codul civil nu este aplicat. Eventualele reduceri oferite de vanzator cumparatorului nu pot fi combinate.

Anularea comenzii este posibila prin telefon sau e-mail la info@banaby.ro in decurs de 24 de ore de la efectuarea comenzii. Este posibil sa anulați o comanda chiar înainte de expedierea comenzii. Dupa momentul expedierii comenzii, taxele de curierat vor fi inregistrate asa cum este mentionat in comanda. Această factura va fi supusa contabilului companiei si trimisa la adresa destinatarului.

Vanzatorul este platitor de TVA. Documentul fiscal - o factura va fi emisa cumparatorului de catre vanzator dupa plata pretului comenzii si ii trimite adresa de e-mail a cumparatorului.

V. Rezervarea dreptului de proprietate

Vanzatorul ramane proprietarul produselor pana cand plata integrala este efectuata de catre cumparator. Cu toate acestea, riscul ca marfurile sa fie avariate inainte de a fi luate. Daunele cauzate produselor sunt create atunci când riscul deteriorarii comenzii nu aduce atingere obligatiei cumparatorului de a plati comanda, numai in cazul in care vanzatorul permite ca prejudiciul sa fie facut prin incalcarea obligatiilor vanzatorului.

VI.Livrarea

Daca vanzatorul, conform contractului de cumparare, este obligat sa livreze comanda la loca ia indicata de cumparator intr-un formular de comanda, cumparatorul este obligat sa preia comanda in momentul livrarii. O comanda este considerata livrata intr-un momentul in care este luata de cumparator sau persoana care este eligibila sa ia comanda sau o companie de transport care urmeaza sa o livreze cumparatorului.

In cazul in care vanzatorul si cumparatorul plateste comanda de livrare, vanzatorul va furniza livrarea sau va trimite comanda la adresa data. In cazul in care, atunci cand locatia a fost data nu este accesibila prin mijloace normale, cumparatorul este obligat sa anunte vanzatorul cu privire la acest fapt in avans la efectuarea unei comenzi. Daca nu face acest lucru, cumparatorul este obligat sa plateasca daunele provocate de complicatii cu livrarea comenzilor.

Imediat dupa primirea comenzii de catre cumparator, cumpărătorul este obligat sa inspecteze comanda i sa gaseasca defecte, daca acestea au fost facute de compania de transport, completa formularul de cerere de garantie al companiei de transport. Daca produsele livrate nu corespund comenzii, cumparatorul este autorizat sa refuze sa primeasca comanda livrata. In cazul in care comanda este livrata in ambalaje originale i dezambalata dupa preluarea comenzii, cumparatorul este obligat sa inspecteze imediat dupa nepachetarea produsului.

In cazul in care forma de expediere se face la cererea speciala a cumparatorului, cumparatorul este raspunzator pentru riscul si costurile aferente unui transport. Termenii si condi iile pot fi create de catre vanzator.

VII. RESPONSABILITATE PENTRU DEFECTE

Termenii si conditiile parilor contractante privind legile de raspundere pentru defecte respecta reglementarile generale (prevederile § 1914 pana la 1925, § 2099 pană la 2117 si § 2161 pană la 2174 actul nr. 89/2012 Col. Codul civil). Vanzatorul este obligat cumparatorului, ca o comanda in momentul luarii comezii nu are nicio defeciune. In special, vanzatorul este responsabil fata de consumator ca, in momentul primirii comenzii,

 • produsele au caracteristici propuse intr-un contract

 • pot fi folosite in scopul in care a fost promovat de vanzator pentru a functiona ca

 • produsul corespunde calitatii produsului promovat

 • produsul corespunde cantitatii, cantitatii si greutatii

 • produsul respecta legislatia Republicii Cehe

In cazul in care produsul nu este mentionat, consumatorul poate solicita livrarea unui produs nou fara defecte, dar in cazul in care defectele se aplica doar unei anumite parti, Consumatorul poate solicita schimbarea unei parti; Daca nu este posibil, poate rezilia contractul. Cu toate acestea, in cazul in care defectul poate fi indepartat fara amanare, consumatorul poate avea defectul fixat gratuit. Dreptul de livrare a unui produs nou sau de inlocuire a unei parti, chiar daca defectul poate fi fixat daca produsul nu poate fi utilizat din cauza defectiunilor produse in mod repetat, in acest caz cumparatorul poate rezilia contractul.

In cazul in care cumparatorul alege sa nu rezilieze contractul si nu utilizeaza dreptul de a fi livrat noul produs fara defecte, schimburile de produse sau reparatii, cumparatorul poate cere o reducere corespunzatoare. Consumatorul are dreptul sa primeasca o reducere corespunzatoare in cazul in care vanzatorul nu poate livra noul produs fara defecte, schimb de parti sau reparatii ale produsului si, de asemenea, in cazul in care vanzatorul nu reuseste sa-l repare intr-o anumita perioada de timp.

Vanzatorul va confirma cumparatorului in scris folosirea relcamatiei sau ii va cere sa completeze informatii suplimentare. Perioada de reclamatie este in termen de 30 de zile de la primirea formularului de reclamatie.

Consumatorul este obligat sa aplice pentru dreptul de a obtine defectul reparat, in perioada de 24 de luni de la primirea produselor. Daca defectul apare in primele sase luni, se considera ca defectul a fost descoperit ca in momentul livrarii. Vanzatorul va furniza cumparatorului un formular de recuperare. Alti termeni si conditii, partile privind legile de responsabilitate pentru defecte sunt in continuare reglementate de politica de returnare a vanzatorului.

 

VIII. Dreptul de retragere din contract

In cazul in care contractul este incheiat prin comunicare (in e-shop), consumatorul are dreptul sa renunte la contract in termen de 14 zile de la livrarea comenzii. Incetarea contractului trebuie trimisa in termenul menionat in propoziia anterioara. In cazul in care cumparatorul dorete sa rezilieze contractul in termen de 14 zile, el contacteaza vanzatorul si, in scris, declara incheierea contractului.

In cazul incetarii contractului, se va scrie nr. comenzii, data la care a fost facuta comanda si numarul contului bancar. Pentru incetarea contractului, poate fi utilizat un formular de recuperare care poate fi gasit atasat la acest T & C. sau, consumatorul poate să il trimita la urmatoarele adrese

 1. adresa sediului filialei: Babynabytek s.r.o., Bocanovice 116, 739 91 Bocanovice
 2. sau pe mail la adresa: info@banaby.ro

In cazul cumparatorului care reziliaza contractul, vanzatorul returnează banii platiti pentru o comanda intr-o perioada de 14 zile in contul bancar al cumparatorului. In cazul in care cumparatorul renunta la contract, vanzatorul nu este obligat sa returneze banii primiti pana cand produsele achizitonate sunt returnate vanzatorului. Perioada de 14 zile nu este inteleasa ca o "inchiriere de produse gratuita". In cazul producerii oricaror daune produse de cumparatorul produsului, cumparatorul trebuie sa plateasca despagubiri pentru prejudiciile cauzate de acesta.

Perioada de incetare a contractului este de 14 zile. Ea incepe in ziua urmatoare primirii comenzii. Dreptul de a rezilia contractul in ceea ce priveste paragraful 1837 Cod civil nu are in aceste cazuri particulare:

 • furnizarea de servicii, in cazul in care se efectueaza cu acordul consumatorului inainte de termenul de reziliere a contractului, iar vanzatorul la indicat pe consumator ca nu are dreptul de reziliere a contractului in aceasta situatie
 • livrarea de produse sau un serviciu care costa in functie de fluctuatia pietei
 • livrarea produselor care a fost modificata intr-un fel sau a fost facuta la cererea unui client
 • reparatia efectuata in locul determinat de consumator la cererea sa; nu se aplica in cazul executarii altor reparatii decat cele solicitate sau livrarea altor piese de schimb decat cele solicitate
 • expedierea produsului in ambalaje inchise, care a fost despachetata din motive igienice, nu este posibila returnarea.

Vanzatorul are dreptul sa respinga comanda referitoare la produsele cu eticheta care in prezent nu este disponibila in cazul in care produsul nu este posibil să fie livrat. Vanzatorul informeaza cumparatorul despre aceasta situatie. In cazul in care comanda a fost platita, banii vor fi rambursati.

 

IX. Protectia datelor cu caracter personal si securitatea datelor

Informatiile privind cumparatorul sunt pastrate in conformitate cu legislatia Republicii Cehe, actul nr. 101/2000 Coll. O Protectia datelor personale. Prin intrarea in contract, cumparatorul este de acord cu colectarea si prelucrarea datelor in baza de date a vanzatorului, chiar si dupa ce contractul este indeplinit si fiind respins numai prin declaratia de dezacord in scris. Datele personale pot fi sterse din baza de date dupa ce cumparatorul trimite in scris o declaratie de dezacord. Datele personale sunt pe deplin securizate.

Informatiile personale ale cumparatorilor nu sunt predate unei terte parti. Exceptie sunt companiile de transport externe, care primesc doar datele necesare pentru livrarea comenzii. Contractele sunt stocate si arhivate si sunt accesibile numai vanzatorului.

Vanzatorul poate procesa cookie-uri pentru a facilita furnizarea de servicii prin Regulamentul 95/46 / ES cookies sau instrumente similare, pentru a oferi o experienta mai buna atunci cand utilizati site-ul www.banaby.cz/sk/hu/ ro/eu. Achizitorul poate refuza utilizarea "cookie-urilor" sau a instrumentelor similare salvate pe dispozitivele lor, de exemplu, utilizând functia de navigare anonima.

X. Costuri de utilizare a mijloacer or de comunicare

Achizitorul este de acord cu utilizarea mijloacelor de comunicare in contractul de vanzare. Cheltuielile create de cumparator in ceea ce priveste utilizarea mijloacelor de comunicare in legătură cu contractul de vanzare, cum ar fi conexiunea la internet, se platesc cumparatorul la propriile cheltuieli.

XI. Alte drepturi si indatoriri ale partilor contractante

Vanzatorul nu este in legatura cu cumparatorul legat de un cod de conduita in sensul dispozitiei § 1826 1 prin. Actul nr. 89/2012 Coll., Codul civil. Gestionarea reclamaiilor este gestionata de adresa de e-mail info@banaby.ro sau de numarul de telefon +420 555 440 413. Informaii despre rezultatul reclamatiei vor fi trimise de catre vanzator la adresa de e-mail data sau, in cele din urma, vanzatorul solicita un numar de telefon dat.

Vanzatorul are dreptul sa vanda produse pe bază de licenta comerciala. Afacerea este supravegheata de biroul de afaceri. Česká obchodní inspekce supravegheaza respectarea actului nr. 634/1992 Coll., Privind protecia consumului.

 

Vanzatorul presupune modificarea circumstanelor dispoziiei § 1765 alineatul 2 actul nr. 89/2012 Coll., Codul civil.

XII. Dispozitii finale

Acesti Termeni si Condiții sunt valabili ca o versiune prezentata pe site-ul vanzatorului, in ziua incheierii unui contract. Comanda consumatorilor este dupa confirmarea acestuia de catre vanzator ca contract inchis, arhivat in scopul indeplinirii si al altei evidente, iar prezenta sa este disponibila pentru cumparator. Un contract poate fi introdus in limbile ceha sau in alte limbi, daca nu ii interzice intrarea.

Prin efectuarea unei achizitii, cumparatorul este de acord cu trimiterea mesajelor de afaceri. Acesti termeni si conditii permit inregistrarea si reproducerea acestora. Momentul efectuarii unui contract de achizitie este de acord cu orice prevedere a termenilor si conditiilor din ziua in care sa convenit asupra contractului, inclusiv pretul produselor achizitionate mentionate in ordinul confirmat, cu exceptia cazului in care a fost dovedit in mod contrar. Daca acordul bazat pe contract include elementul international (strain), ambele parti desemneaza faptul ca acordul respecta legea ceha. Prin aceasta, drepturile care rezulta din regulile generale obligatorii ale Cumparatorului nu sunt afectate in nici un fel.

In cazul in care regulile obligatorii nu sunt valabile sau devin nevalabile, acestea vor fi inlocuite de reguli obligatorii cele mai asemanatoare cu cele nevalabile. Prin invaliditatea unei reguli, alte reguli nu devin invalide. Modificarile si completarile la contract sau termenii si conditiile sunt necesare pentru a fi in formă scrisa. Contractul este atasat unui formular de esantionare pentru anularea contractului. Vanzatorul isi rezerva privilegiul de a modifica acesti Termeni si Conditii. Comenzile facute inainte de ajustarea Termenilor si conditiilor nu sunt afectate de modificari.

 

Modificarile termenilor si condițiilor intra in vigoare la momentul publicarii pe site-ul https://www.banaby.ro/s/termeni-si-conditii/.

 

Detaliile de contact ale vanzatorului:
1. depozit / fabrica: Babynabytek s.r.o., Bocanovice 116, Bocanovice 73991
2. resedinta: Babynabytek s.r.o., Bukovec 259, 739 85 Bukovec
Data publicarii 17 august 2017

Politica de reclamație: aici